Cambridge kick off 3.10.2007

Cambridge kick off 3.10.2007

tiistai 30. lokakuuta 2007

Enterprise tuesday

Hips!

Tänään tiistaina tuli viimeinkin käytyä ensimmäisen kerran museossa tämän reissun aikana. Ihan kivan oloinen paikka oli tuo The Fitzwilliam Museum ja tarjosi paljon nähtävää etenkin tälläiselle historiasta hieman enemmän kiinnostuneelle pojan pallerolle. Antiikin Roomasta olisi ollut kiva nähdä enemmänkin, mutta antiikin Kreikan ja muinaisen Egyptin historiasta kertovat esineet paikkasivat hieman tätä puutetta. Museon yläkerran tuherrusosasto (maalauksia yms.) ei niinkään kiinnostanut, vaikka sieltäkin ihan jänskiä tekeleitä löytyi :) Olisi siellä voinut pari tuntia pidempäänkin viettää tutkien museon esineitä ja niiden taustoja, mutta ei tänään ehtinyt. Joskus toiste sitten paremmalla ajalla...

Päivän luennot olivat jo totuttuun tapaan varsin antoisia. Aamulla Antti Vetteranta kävi kertomassa parista erilaisesta rahoitusmallista ja Shai Vyakarnamin luento markkinoinnista ja myynnistä luovine tehtävineen toi hieman vaihtelua totuttuun puurtamiseen.

Illan Enterprise Tuesdayn satusetä, Eric Baker, joka on perustanut pari internetpohjaista lipunmyyntifirmaa, kävi kertomassa lähinnä omista yrityksistään. Siitä saimme pari lisäideaa omaankin caseemme, eli ehdottomasti reissun yksi hyödyllisimmistä luennoista tähän mennessä. Tilaisuuden jälkeen tarjotut ruoka ja juoma maittoivat ja uusia kontaktejakin tuli haalittua.

Luonnollisesti kävimme vielä illan päätteeksi Eagle Pubissa kohottamassa hieman ryhmähenkeä kylmän, huurteisen äärellä.

Ja sitten taas nukkumaan...

maanantai 29. lokakuuta 2007

Honka pelii, honka sitä pelii... ;)

Tänään ryhmämme kuvattiin Judge Business Schoolin edessä Laurean Kehittäjä-lehteä varten. Tältä siis näytimme tänään auringonpaisteisessa Cambridgessä, ilmeistä päätellen taisimme olla vielä vähän paniikissa legendaarisen businessguru Jack Langin luennon jälkeen.

Kuvan ottanut Teemu Laitinen liittyi joukkoomme tänään ja avustaa meitä liiketoimintasuunnitelmassamme torstaihin saakka.

Ryhmätöitä jatkettiin tänään uudelleen organisoiduissa ryhmissä rajulla business-stormauksella. Tänään jo keskustelimme lounaalle kävellessä, että jos joku Suomen opettajistamme, Suomessa, löisi meille tämän työmäärän eteen kieltäytyisimme kohteliaasti, mutta täällä kukaan ei valita tippaakaan.. Omituista?

Ihanaa olla Englannissa....

Upea päivä tänään ja kohta Sightseen ajelulle tai ainakin kävelylle. ;)

Sitten taas tietokoneen ääreen uurastamaan ja hieromaan bisness nystyröitä. Illalla ehkä Pubiin brainstormaamaan koko ryhmän voimin. Tämä päivä noudattaakin normaalia rytmiä, joka on tullut tutuksi jo viime viikolla.

Pubi kulttuuri on Englannissa voimissaan. Joka kadun kulmasta löytyy tyylikkään oloisia kuppiloita ja tunnelma on ihan omaa luokkaansa. Tarjolla on oluita joka lähtöön ja mikä ihaninta maailman mahtavinta kuivaa omenasideriä Magnersia. Valikoimaan kuuluu myös punaista yskänlääkkeen makuista mansikkasiideriä.:) Pubin menusta löytyy perinteisesti fish and chips lautanen ja erilaisia hampurilaisia sekä kaikkea muuta rasvassa paistettua.

Huomenna aamulla taas reippaana luennolle klo 9.00 ja tietotaito yrittäjyydestä sen kuin vain vahvistuu . On ihana olla niin motivoituneiden ja ahkerien ihmisten kanssa reissussa.

Terkut Suomeen,
Kati

Joulu armas suloinen..

Tänään on ollut taas kaunis, aurinkoinen päivä. Ja nettikin toimii täällä hotellilla, tosin aika hitaasti mutta toimii kuitenkin.

Tänään meille piti markkinointi-aiheisen luennon Jack Lang, kuuluisa yrittäjä ja business- enkeli. Luento oli hyvin mielenkiintoinen ja antoi paljon uutta oman idean kehittämiseen. Kirjoitinkin kynä sauhuten ylös kaiken mahdollisen ja yritin painaa jokaisen sanan mieleen.

Pitkän mutta antoisan luennon jälkeen lähdimme valokuvattavaksi lähemmäs keskustaa, Kings´ Collegen etupihalle. Kaunis auringonpaiste tekee kaikista valokuvista ja väreistä kivan näköisiä, joten otin paljon muistakin kohteista kuvia. Valokuvaussession jälkeen lähdimme Katin kanssa Boots- nimiseen markettiin ostamaan lounasta. Se on suht´ edullista, maksimissaan 2,99 puntaa, jolla saa kolmioleivän, salaatin tai wrapin, mehun tai smoothien sekä snackin, eli esimerkiksi pienen sipsipussin, pähkinöitä tai jugurtin. Sillä pärjää ihan hyvin pitkälle iltapäivään.

Kaupungilla pyöriessämme satuimme törmäämään joulukauppaan. Luit ihan oikein, JOULU kauppaan. Liike oli täynnä joulukoristeita, kortteja, valoja ja vaikka mitä jouluun liittyvää. Uskomatonta että lokakuun lopulla, kauniissa auringonpaisteessa tulee joulu vastaan. Lehdetkään eivät ole pudonneet vielä puista...

Lauantaina olimme Minnan kanssa Cambridge-kierroksella kaksikerroksisen turistibussin kyydissä. Opiskelijahintaa matkalle tuli 7 puntaa, mutta oli kyllä sen arvoinen. Näimme kaupunkia hyvin laajalta alueelta ja samalla saimme kiinnostavaa tietoa kaupungista, sen vanhoista rakennuksista ja historiasta. Sain myös jonkin verran kivoja kuvia, vaikka bussin vauhti oli aikamoinen välillä..

Viikonloppuna olemme suunnitelleet matkaa Lontooseen. Toivottavasti junien kuljettajat eivät ole lakossa kuten olivat viime viikonloppuna...

Hyvää joulun odotusta myös Suomeen! :)
Terkuin, Elisa

sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Pitkää päivää

Jaahas, ensimmäinen viikko takana. Kaikkea on nyt koettu ja ihan mukavaa ollut, vaikkakin varsin raskasta. Päivisin tapahtuvat opiskelun ja liikeideoiden kehittämisen lisäksi ilta-aikaan sijoittuvat brainstormaukset ovat vieneet loputkin mehut uljaasta tiimistämme.

Kaikkiaan ryhmä on toiminut hyvin yhdessä ja ideoita onkin sadellut puolin ja toisin. Myöskin luennoitsijat ovat olleet ihan jees, vaikka kyseessähän on vain maailman toisiksi tai kolmanneksi paras yliopisto...

Jututimme myös paikallista Bentley-kuskia, joka antoi meille vinkiksi: "Ostakaa pojat S-sarjan mersu, niin on sitten sentään auto, jota on hyvä ajaa. Bentley on pelkkä B nokassa ja paljon voimaa, mutta hyvästä ajettavuudesta ei voida puhua.". Hänen mukaan Rolls Royce Phantom on myös kohtuu jämäkkä peli.

Autokanta poikkeaa muutenkin hieman totutusta. Aston Martineita, Bentleytä, TVR:riä, Ferrareita yms. tulee vastaan päivittäin, niin on siinä pienen pojan sydän kovilla!

Cambridgestä löytyy myös joitakin vaatimattoman näköisiä tönöjä kuten King's College ja Judge Business School, joihin on jo tutustuttukin hitusen. Cambridgessä on muutenkin varsin helppo liikkua jalan ja etäisyydet ovat kohtuullisia.

Huomenna sitten olisikin edessä tuokio Jack Langing kanssa. Herra on kuulemma saattanut useammankin yrittäjyyttä opiskelleen kyyneliin rakentavalla kritiikillään, joten varmasti mielenkiintoinen aamu tulossa!

Ei muuta kuin hyvää yötä

perjantai 26. lokakuuta 2007

Leision ja Leinon matkakommellukset

Avaamme myöskin puolestamme suumme koskien lähes unenomaista reissuamme Englannin Jyväskylästä. Matka alkoi dunaamisen duuon puolesta hieman takkuisesti. Junamatka Tampereelle myöhästyi, johtuen traagisesta allejäännistä. No Tampereelle päästyämme hommat alkoi rullata huomattavasti paremmin. Ehdittiin koneeseen (kiitos Ivannan), joka oli kustannussäästöistä huolimatta kohtalaisen mielyttävä kokemus. Lisämaustetta toi lärvin edessä poseeraava carllewis/instantwaker-mummo.

Perillä Stanstedissa jonot olivat kiitettävät, mutta meitähän se ei haitannut, sillä meillä ei ollut muuta kuin aikaa. Hyvin nukutun yön jälkeen (1.5h departing tiskin alla), Juna Stanstedista Cambridgeen oli ihme ja kumma ajoissa ja perille pääsimme vallan mainiosti. Cambridge oli, kuten odotimme huikea! Mahtavia rakennuksia ja niin kliseiseltä kuin voi kuullostaankin historian havina on aistittavissa.

Ensimmäisenä iltana pääsimme pubiin asti ja onneksi suunnistuksesta ei ollut hätää kiitos Michael "ihmiskompassi" Knight (oikeelle, oikeelle, oikeelle, oikeelle). Noh kyllä me takaisin löysimme ja lopulta nukkumaankin pääsimme.

Kierrätys on myös selvästi brittejä lähellä. Tämän sai Sani "Bono" (the Edge puuttuu) huomata karvaasti. Veijarimme yritti hoitaa roskaongelmaansa läheiseen SULO-roska-astiaan kun hän sai huomata iloisen brittiherramiehen vastustavan tätä kommentein: "hey that's my bin". Ja oikeassahan oli. Se oli hänen roskis ja Sonny sai tyytyä kävelemään seuraavalle roskikselle. No Jerry-Cola auttaa sankariamme.

P.S. Hyvä on paha ja paha on hyvä!

PPS. Ihmiskompassi sekä hänen risupartainen bisnespartnerinsa ovat tänäänkin olleet kateissa lähes koko päivän. Viimeksi heidät nähtiin lähtevän "koululle päin" tosin päinvastaiseen suuntaan.

torstai 25. lokakuuta 2007

Pilvi ja Hagi täällä. Nettiyhteyksien rajallisesta toimivuudesta johtuen blogiin kirjoittaminen on vaikeata. :) Cambridge on tähän asti ollut erittäin hieno kokemus. Luennot ovat todella mielenkiintoisia ja yrittäjyyshenki on korkealla. Työtä on paljon oman projektin eteenpäin viemiseksi, mutta ilmapiiri täällä innostaa meitä. Yupar Myint kertoi, että MBA-tutkinnon suorittaminen Cambridgessa maksaa noin 21 000 puntaa. Melko kallista! Olemme siis etuoikeutettuja. Huomenaamuna pitää esitellä tutoreille vakuuttavasti oma liikeideansa. Yksi heistä on kuulemma erittäin vaativa. :) Joten jatkamme hommia!

keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Elisa lahettaa terveisia!

Hyvaa iltaa Cambridgesta!

Tultimme huonekavereideni, Pilvin ja Katin kanssa lahistolla olevaan nettikahvilaan kirjoittelemaan sahkoposteja ja bloggailemaan. Nappaimistosta johtuen suomalaiset a:t ja o:t pisteilla eivat nay, mutta toivottavasti tekstista ymmartaa.
Olen ensimmaista kertaa Englannissa, puhumattakaan Cambridgesta. Odotin tiettyja asioita Englannista ja Cambridgesta, kuten sateista saata, huonoa ruokaa ja erikoista huumoria. Erityisesti ihmisista minulla oli tietynlainen "koppavahko" stereotypia mielessani. Kaikki ruokaa lukuunottamatta on osoittautunut vaariksi luuloiksi, eika se ruokakaan niiin pahaa ole. En vaan ole kovin suuri rasvassa paistetun ruuan ystava.

Paljonpuhuttu saa on ollut yllattavan hyva, kertaakaan ei ole satanut ja eilen oli todella kaunis auringonpaiste. Sain hienoja kuvia Cambridgesta, mm. joesta ja kauniista rakennuksista.

Ihmiset taalla ovat erittain ystavallisia ja avuliaita. Luennoitsijat ovat hyvin inspiroivia ja asiantuntevia. Tanaan meille piti luennon Shima Barakat aiheena kilpailijat ja kilpailu yritystoiminnassa. Luennon jalkeen Shima oli erittain ystavallinen ja tuli henkilokohtaisesti nayttamaan missa on paikallinen lahiruoka/luomukauppa, jota etsin. Siina valissa paasin vilkaisemaan "Center for Entrepreneurial Learning" tilojakin. Shiman kanssa keskustelu oli mielenkiintoista ja se venyi pitkaan. Kavimmekin ostamassa tyypillisen englantilaisen lounaan: kolmioleivan, perunalastupussin ja mehun, jonka nautimme paikallisen torin laidalla jutellen.

Entas liikeidea, jota kehittelen yhdessa Susannan kanssa..? Johtuneeko upeasta opiskelijaporukasta joka meilla taalla on, vai johtuneeko inspiroivasta ilmapiirista joka Cambridgessa huokuu, mutta liikeidea paassani on kirkkaampi kuin koskaan.. Ja nyt takaisin hotellille kirjoittamaan sita paperille.

Hyvaa yota!

Äiti lähetä ruokaa!

Lounas täällä Briteissä on aina jonkinlainen haaste. Täällä ei ole opiskelijaruokaa, eikä lounasravintoloita, mutta sen sijaan paljon uuniperuna, patongin pätkä tai bageli kädessä vastaan käveleviä. Kovin isoa pihviä ei viiti englantilaisen aamiaisen jälkeen heti vetää. Eilen löydettiin vihdoin ENSIMMÄINEN ravintola, josta löytyi keittoa ruokalistalta. Ainut vika, että se sijaitsee toisella puolen kaupunkia... Tänään päädyttiin meijän porukalla Subwaylle syömään. Todisteita alla. Kovin brändättyä, eh?

Kuvia koulusta

Tässä alla muutamia kuvia meijän koulusta. Kaksi ekaa on Cambridge Universityn Judge Business Schoolista. Rakennus on aiemmin toiminut sairaalana, sitten arkkitehdin toimesta muutettu kouluksi. Se oli kai voittanut jonkun arkkitehtuuripalkinnonkin. (Ihmekös tuo.) Viimeinen kuva on tämän päivän luentosalista, Cambridge Universityn Pitt Buildingista.


Cambridge calling

Terveiset Englannista! Järjestyksessä kolmas työpäivä on nyt täällä parhaillaan käynnissä. Sää on ollut saarivaltiolle hyvin tyypillisen raikas, mutta toistaiseksi sadeton. Eilen otimme osaa Entrepreneurial Tuesdayn luentoon, jossa kuuntelimme nCipher nimisen yrityksen perustajia Alex Van Somerenia ja Dr Nicko van Somerenia. Edellä mainittu kaksikko oli hauskojen ponnareiden lisäksi erittäin menestyneitä yrittäjiä. Toinen heistä on valmistunut täältä Cambridgestä, mutta toinen lopetti koulut jo 17-vuotiaana. Veljekset ovat tänä päivänä miljonäärejä. Luennon jälkeen ryhmämme loi kontakteja paikallisiin, vaihtareihin ja opettajiin. Life goes on..

maanantai 22. lokakuuta 2007

Tässä lyhyesti tapahtumat kotilähdön jälkeen...

Onneksi pääsin Tamperelle mukavasti autolla ja tielabyrintin jälkeen pääsimmme myös perille Pirkkalan lentokentälle. Ryanair check-in näytti valehtelematta epäilevältä (ja kultan kanssa piti hyvästellä melkein heti jonon alussa), mutta pääsimme onnistuesti lentokoneseen ja saimme yllättäen myös vapaasti valita istumapaikat konessa. Olin ryhmässä, joka meni Stantendissa hotelliin ja rohkeimmat jäi nukkumaan kentällä. Stanstendin hotelli ja mahdollisuus käydä aamulla suihkussa on varmasti päivän paras muisto.
Yllätys odotti meitä kun saapuimme Cambridgen loistavan hotellimme ja saimme tyttöjen kanssa ullakkohuoneen.

sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Entrepreneurial Boot Camp -programme

Date

Time

Place

Content

Person(s)

22.10.

12-15

Judge Business School (JBS)

W2.02

Global business trends

Business ethics and personal responsibility

Sustainable development

Katalin Illes

.

16 ->

Hotel

Team building

Vesa Taatila

23.10.

9-12.30

JBS W2.02

Cambridge University

Judge Business School

Centre for Entrepreneurial Learning

Yupar Myint


14 ->

Hotel

Business idea and concept building

Vesa Taatila


18 – 20.30

Engineering

Motivation

Alex van Someren ,

Nicko van Someren, nCipher

24.10.

9-12.30

Pitt Building

Competitors and competition

Shima Barakat


14 ->

Hotel

Tutoring

Vesa Taatila

25.10.

9-12.30

Pitt Building

Global Business Models

Kamal Munir


14 ->

Hotel

Tutoring

Vesa Taatila

26.10.

9-12.30

JBS W2.02

Presenting the concepts to MBA tutors



14 ->

Hotel

Situation analysis

Vesa Taatila

29.10.

9-12.30

JBS W2.02

Marketing in practice

Market analysis

Jack Lang


14 ->

Hotel

Tutoring

Vesa Taatila

30.10.

14-16.30

JBS W2.02

From marketing to sales

Shai Vyakarnam


18-20.30

Engineering

Lifestyle and Global Business

Eric Baker, Viagogo

31.10.

9-12.30

JBS W2.02

Advantages of networks and networking

Yupar Myint


14 ->

Hotel

Tutoring

Vesa Taatila

1.11.

9-12

JBS W2.02

Entrepreneurial financing

Alan Barrell

2.11.

9-12.30

JBS W2.02

Presenting the concepts to MBA tutors



14 ->

Hotel

Situation analysis

Vesa Taatila

5.11.

9-12.30

JBS W2.02

Presenting the concepts to MBA tutors



14 ->


Tutoring


6.11.

9-12

JBS W2.02

The acquisition of smart capital

Alan Barrell


18-20.30

Engineering

Recognising opportunities

David Cleevely, Analysys

Jonathan Milner, Abcam plc


19.30-20.30

Engineering

Poster presentation

Students

7.11.

10 ->

Hotel

Evaluation discussion

Vesa Taatila

torstai 11. lokakuuta 2007

Vikkelästi vauhtiin

Kaikki käy niin nopeasti. Ensitapaamisen jälkeen päivät ovat täyttyneet lentolippujen hintavertailusta, niiden ostamisesta, yhteistyökumppaneiden etsinnästä, sekä yleisestä matkatohinasta. Vasta tänään tajusin pysähtyä ajattelemaan, että matkalle lähtöön on enää reilu viikko. Ja vielä pitäisi selvittää vaikka mitä...

Ryhmä vaikuttaa mahtavalta. Toivo parasta, varaudu pahimpaan -ajattelumalli osoittautua tällä kertaa onnistuneeksi, sillä ainakin vielä, ennen lähtöä, tuntuu, että loistavampaa ja ryhmätyökykyisempää porukkaa olisi ollut mahdotonta saada kasaan.

Cambridge. Se kuulostaakin niin hienolta... :)

maanantai 8. lokakuuta 2007

Ohjelmaan valittiin 21 Laurean opiskelijaa

Atte Karima, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Leppävaara

Michael Casagrande, Laurea Leppävaara

Minna Tuomainen, Viestinnän koulutusohjelma, Laurea Tikkurila

Hagi Abdullahi, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Kerava

Jouko Saarinen

Joni Kataja, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Lohja

Johanna Tuominen, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Leppävaara

Ivanna Rukina, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Hyvinkää

Pekka Front, Liiketalouden koulutusohjelma

Noora Blom, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Kerava

Ilkka Taivassalo, Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma

Merja Sinkkonen, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Kerava

Joonas Leisio, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Leppävaara

Pilvi Parkkinen, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Kerava

Sani Leino, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Leppävaara

Heidi Listenmaa, Degree Programme in Business Management, Laurea Leppävaara

Kati Niemi, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Kerava

Elisa Leinonen, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Leppävaara

Samu Hiltunen, Degree programme in Business Management, Laurea Leppävaara

Susanna Louneva, Liiketalouden koulutusohjelma, Laurea Leppävaara